Solarne elektrane: 7 koraka do uspjeha

Conversio Energija Hrvatska iskustva

Conversio SOLAR 27. XII. 2023.- u prvom dijelu ovog serijala smo detaljno opisali zašto elektranu treba napraviti od najkvalitetnijih komponenti. U prošlom članku smo objasnili kako odabrati pouzdanog izvođača. Danas ćemo se pozabaviti sa samim procesom realizacije solarne elektrane. Korak po korak, do brzog i kvalitetnog rješenja. Opisat ćemo kako dobar i kvalitetan izvođač pristupa projektu, i koje sve korake treba napraviti da bi došli do pouzdanog rješenja za izgradnju solarne elektrane. To je sveobuhvatna usluga “ključ u ruke” koja će vas voditi kroz svaki korak ovog uzbudljivog projekta. Bez obzira jeste li pojedinac, tvrtka ili industrijski igrač, naš iskusni tim će vam omogućiti da ostvarite svoje ciljeve u pogledu obnovljivih izvora energije bez ikakvih nepoznanica.

Krenimo prema rješenju

Poziv, razgovor i okvirna ponuda
Sve počinje jednostavnim pozivom ili upitom. Naši stručnjaci će s vama obaviti početni razgovor kako bi razumjeli vaše potrebe i želje. Na temelju tih informacija, pripremit ćemo okvirnu ponudu koja će obuhvatiti osnovne parametre projekta i troškove. Pomoći Vam da razumijete u kakvu investiciju ulazite, i zašto je to odlična odluka.

Obilazak lokacije, usuglašavanje želja i mogućnosti
Nakon inicijalnog razgovora, slijedi obilazak lokacije na kojoj planirate izgraditi solarnu elektranu. Ovaj korak je ključan za precizno planiranje. Naši stručnjaci će usuglasiti vaše želje i mogućnosti lokacije kako bi stvorili optimalno rješenje. Nakon toga, slijedi izrada kompletne ponude s detaljnim parametrima i jasnim objašnjenjem.

Pristanak na dogovorenu ponudu, potpis Ugovora i početak projektiranja
Kada ste potpuno zadovoljni našom ponudom, i kad smo usuglasili sve parametre, pristupamo potpisivanju ugovora. Ugovor će precizno definirati sve aspekte projekta, uključujući rokove i uvjete plaćanja. Nakon potpisa, naša ekipa kreće s projektiranjem solarne elektrane, odabiranjem najkvalitetnije opreme i preciznim planiranjem instalacije.

Priprema svih papira, dozvola i razgovora s elektrodistributerom
Kako bi se osiguralo da vaša solarna elektrana bude potpuno legalna i funkcionalna, mi se brinemo o prikupljanju svih potrebnih dozvola i administrativnih postupaka. Također, komuniciramo s elektrodistribucijskim operaterom, kako bismo osigurali sigurno uključenje u elektroenergetski sustav. I ovaj često nezahvalan dio posla potpuno obavljamo u Vaše ime.

Dobava opreme i montaža na lokaciji korisnika
Nakon što su svi dokumenti i dozvole pripremljeni, dolazi vrijeme za dobavu opreme i montažu solarne elektrane na vašoj lokaciji. Naši stručnjaci će pažljivo postaviti noseću konstrukciju, solarne module, invertere, kvalitetno povezati komponente i ostalu opremu kako bi osigurali najvišu učinkovitost sustava i dugoročan rad.

Puštanje u pogon i usklađivanje
Kada je instalacija gotova, slijedi testni rad i podešavanje svih parametara kako bi sustav radio optimalno. Također ćemo se pobrinuti za sigurno povezivanje vaše solarne elektrane s elektroenergetskom mrežom. Pratiti rad cijele elektrane u prvim danima i podesiti sve potrebne parametre.

Završetak projekta i izdavanje garancija
Kada sve bude potpuno usklađeno i funkcionalno, završavamo projekt i izdajemo sve potrebne garancije. Također ćemo vam pružiti plan održavanja kako biste osigurali dugoročnu učinkovitost vaše solarne elektrane.

Kao što vidite, nije komplicirano. Generalno, sve što je potrebno obavljamo mi, bukvalno osiguravamo “ključ u ruke”.
Naša transparentna i sveobuhvatna usluga osigurat će vam izgradnju solarne elektrane bez stresa i nepoznanica. Kontaktirajte nas danas kako biste započeli svoj put prema energetskoj neovisnosti, dugoročnoj uštedi i sigurnijoj budućnosti. Vaša budućnost je svjetlija s nama!
Ono što uvijek volimo naglasiti, da mi kao Conversio Energie ozbiljno shvaćamo naše obaveze i interese naručitelja. Stoga sve poslove od projektiranja do puštanja u pogon obavljaju naši specijalisti. Ne uzimamo podizvođače. Tako zbilja možemo osigurati vrhunsku kvalitetu i osigurati najdužu garanciju na tržištu: 30 godina!