Električari, monteri i solarne elektrane

Conversio Solar, 26.2.2024. – Ne, ovo nije slika sa interneta, ovo je realna slika zatečenog stanja objekta gdje treba instalirati solarnu elektranu. Solarnu elektranu uvijek ugrađujemo i spajamo na postojeće priključke i instalacije. Iste nažalost nisu uvijek u najboljem stanju. Već gornja slika Vam sve jasno prikazuje. Solarna elektrana se projektira za period od 30 godina, i treba raditi sigurno i pouzdano. Zamislite kad kolege dođu i otvore ovakvu razvodnu kutiju. Naravno, nikakve sheme, ili bilo čega…
Isto tako dodjemo na postojeći krov, i shvatimo da isti primjerice jedva drži sam sebe… da uopće nema adekvatne podkonstrukcije… Sve su to izazovi koje treba riješiti. Stručno, povoljno i dugotajno.

Zašto su potrebni stručni monteri solarnih panela i električari
Upravo iz gore navedenih razloga. Jasno Vam je da ugradnju solarne elektrane treba prepustiti samo iskusnim i stručnim monterima. Koji će uz stručnost i bogato iskustvo znati prepoznati sve trenutne izazove i potencijalne probleme. Tehničkim rješenjima u dogovoru sa naručiteljem iste riješiti. Postaviti cijeli sustav sigurno i pouzdano. Od same podkonstrukcije za panele, montaže samih fotonaponskih panela, provući sve potrebne kabele kroz najprikladnije vodilice. S druge strane električari moraju zbilja biti isksuni, snalažljivi majstori koji razumiju i gledaju “širu” sliku. Više puta smo znali presložiti dobar dio postojeće instalacije kako bi nova solarna elektrana uoće bila funkcionalna i moguća.

Conversio Academy

Upravo iz gore navedenih primjera vidimo da za vrhunske montere solarnih panela i električare je potrebna dodatna specijalistička obuka, kako bi uistinu mogli izaći na kraj sa svim izazovima.
Conversio Group je otvorila u prvoj polovici prošle godine u Zagrebu specilaizirani trening centar www.conversio-academy.com. Gdje naši djelatnici iz cijele Europe dobivaju stručna znanja, usavršavaju najnovje tehnologije i pripremaju se za specifične poslove pri montaži solarnih elektrana.

Uvijek predlažemo ugradnju kvalitetne opreme, pogledajte jedan od naših ranijih tekstova gdje je detaljno opisano što – kako – zašto. No koliko god da smo odabrali kvalitetnu opremu to je samo jedan dio cijele slagalice. Stručna i sigurna montaža i instalacija iste, te spajanje sa elektrodistribucijskom mrežom i programiranje rada iste je drugi dio priče gdje takodjer nema mjesta za grešku.

Naši stručni monteri solarnih panela i električari uvijek će napraviti kompletnu, sigurnu i dugotrajnu instalaciju. Kroz sustave daljinske kontrole, praćenja i upravljanja u svakom trenutku ćete znati kako se elektrana ponaša i kako sve funkcionira.

Za sve dodatne upite i kontakte naš tim prodjanih specijalista je na raspolaganju. Obratite nam se s povjerenjem.

Obratite nam se bez obaveze.

Upoznajte nas. Pitajte nas. Tu smo da Vam isprojektiramo i instaliramo najoptimalniji sustav po Vašim željama i potrebama: